Azzalure

Azzalure is een merknaam van botuline toxine, een stof die ook vaak “botox” wordt genoemd omdat Botox® een ander bekend merk is van botuline toxine.

azzalure, botox, frons, migraine, rimpel

Medische en esthetische doeleinden. Botuline toxine is een stof geproduceerd door de bacterie clostridium botulinum. De stof wordt, gemengd met eiwit, in minuscule hoeveelheden gebruikt voor medische doeleinden. Botox zorgt voor een blokkering van de overdracht van neurotransmitters. Dit zijn stoffen die er voor zorgen dat het signaal van de zenuw wordt overgebracht op de spier.

Lokale behandeling. Omdat er geen signalen meer naar de spier worden overgebracht zorgt dit ervoor dat de spier zich minder goed of zelfs niet kan samentrekken. Het is een zeer lokale behandeling en heeft dus geen effect op de rest van het lichaam.

Een verdoving is bij deze behandeling niet nodig. Maar op uw verzoek kan de huid met een gel verdoofd worden. Met een hele fijne injectienaald wordt een kleine hoeveelheid Azzalure direct in de desbetreffende spier gespoten.

Korte behandeling, langdurig resultaat

De totale behandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. Het beste resultaat is te behalen wanneer u vlak na de behandeling de ingespoten spieren frequent gebruikt, door bijvoorbeeld een aantal keren te fronsen bij de behandeling van de fronsrimpels.

Afhankelijk van de zone en het gebruik van de spier is het resultaat van de behandeling 3-6 maanden zichtbaar. Hierna kunt u terugkomen voor een ‘touch-up’. Na iedere behandeling houdt het resultaat langer aan.

facebook

Lees meer over botox … klik hier