Implantologie

Plan een afspraak

Er is veel mogelijk voor uw uiterlijk!

Wenst u een duurzame oplossing voor uw kiezen om uw kauwfunctie te verbeteren? Of
wenst u een perfect passende kroon met mooi aansluitend tandvlees voor een van uw
tanden? Dan kan een implantaat de juiste oplossing zijn. Overleg dit met uw tandarts.

Uw gebit bepaalt uw uiterlijk

Het gebit blijft een onderwerp dat constant bekeken en besproken wordt. Allereerst komt dit omdat het gebit behoort bij het uiterlijk van de mens. Een goed gebit zorgt er al voor dat het uiterlijk van iemand als positief wordt ervaren. Dit heeft vaak ook een positief effect op de opvatting die mensen van een persoon hebben. Een slecht gebit kan ervoor zorgen dat mensen zelfs een negatief vooroordeel over een persoon vormen.

Uw gebit kan een bron zijn van irritaties.

Het gebit wordt ook belangrijk als het niet goed functioneert, bijvoorbeeld als kauwen of bijten niet meer probleem- en pijnloos gaat. Deze irritaties kunnen ontstaan als er gaatjes in het gebit zijn of als er tanden afgebroken zijn of ontbreken.

Implantaten als oplossing voor uw gebit

Implantaten kunnen de oplossing voor uiterlijke problemen of irritaties met uw gebit zijn. Om de problemen te verhelpen moeten kunsttanden zoals een kroon, brug of overkapping prothese geplaatst worden, op een solide basis. Dit kan een bijgeslepen tand zijn, die afgebroken was en daarom vervangen moest worden, maar het kan ook een implantaat zijn

Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot geschroefd wordt. Het implantaat zal de functie van een natuurlijke wortel overnemen en vormt zo een solide basis voor kroon, brug of overkapping prothese.

Implantaten worden van titanium gemaakt. Op de implantaten wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Een implantaat is een vervanging voor de natuurlijke wortel die in het kaakbot vastgegroeid is en uw tanden en kiezen op hun plaats houden.

Een los kunstgebit leidt tot botafbraak. Wanneer uw tanden of kiezen afgebroken zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen ze vervangen worden door een kroon of kunstgebit. Om een kroon of zelfs een heel kunstgebit te plaatsen, is een implantaat de beste oplossing. Als een wortel beschadigd is door de afgebroken tand of kies, kan uw kaakbot in de loop van de jaren slinken. Dat slinken gebeurt ook bij een los kunstgebit. Door deze botafbraak bij een los kunstgebit zal uw gezicht ingrijpend veranderen.

Welk type implantaat

Als u een gebitsprobleem heeft, kunt u kiezen tussen:

  • Een tand vervangen
  • Een brug op implantaten
  • Alle tanden vervangen (bijvoorbeeld met een klikgebit)

Elk gebitsprobleem kent een traditionele en een moderne oplossing. Traditioneel is bijvoorbeeld het plaatsen van een enkele kroon op de bestaande bijgeslepen tand of wortel. Meerdere tanden worden vervangen door een brug, die wordt vastgezet op bestaande bijgeslepen tanden. Een los kunstgebit is ook een traditionele oplossing ter vervanging van alle tanden. De moderne oplossing is het plaatsen van implantaten, waarop één of meer kronen, bruggen of een kunstgebit vastgezet worden.

 

Implantoloog Jos Deurloo

Implanteren in De kiezel gebeurt door implantoloog Jos Deurloo. Jos is tandarts met een aanvullende opleiding implantologie. Hij is sinds 2003 actief met implantologie. Jos is tevens docent bij de postdoctorale implantologie opleiding aan tandartsen bij Implacademy.

Jos Deurloo is aangesloten bij de NVOI, de wetenschappelijke vereniging van implantologen. Jos Deurloo verzorgt ook scholing over implantologie voor verwijzende tandartsen.