Intake gesprek

Intake consult

Wanneer u bij ons patiënt wilt worden, nodigen we u uit voor een intakegesprek. Dit consult is cruciaal voor het opbouwen van een goede tandheelkundige relatie en helpt ons uw mondgezondheid en wensen te begrijpen. De intake duurt ongeveer 20 minuten, zodat er voldoende tijd is om kennis te maken en al uw vragen te beantwoorden.

Het intakeproces begint met een gesprek over uw tandheelkundige wensen en eventuele klachten. We luisteren aandachtig naar uw ervaringen en zorgen ervoor dat we een duidelijk beeld krijgen van uw verwachtingen. Naast het bespreken van uw wensen en klachten, controleren we ook de conditie van uw tandvlees. Gezond tandvlees is essentieel voor een goede mondgezondheid. Eventuele problemen kunnen wijzen op onderliggende issues die aangepakt moeten worden. We voeren een grondige inspectie uit om te zien of er tekenen zijn van tandvleesontsteking of andere aandoeningen.

Om een volledig beeld van uw mondgezondheid te krijgen, maken we digitale mondfoto’s en röntgenfoto’s. Deze foto’s geven ons een gedetailleerd beeld van uw tanden, wortels, kaakbot en tandvlees, waardoor we problemen kunnen identificeren die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Daarnaast kan het nodig zijn om gebitsmodellen te maken, vooral bij complexe tandheelkundige ingrepen. Deze modellen geven ons een driedimensionaal beeld van uw gebit en helpen bij het nauwkeurig plannen van behandelingen zoals orthodontie of implantaten.

Op basis van alle verzamelde informatie stellen we een zorgplan op, afgestemd op uw mondgezondheid en wensen. Dit zorgplan bevat een overzicht van de aanbevolen behandelingen en, indien nodig, een gedetailleerde begroting zodat u een duidelijk beeld heeft van de kosten.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat u zich comfortabel en goed geïnformeerd voelt over de staat van uw mondgezondheid en de beschikbare behandelingsopties. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en samen te werken aan uw stralende glimlach.