Over ons

 

Lodewijk Boellaard, tandarts bij De kiezel, beschrijft de geschiedenis als volgt:

Tandeloze grijns in Langedijk. Vanaf 1978 heb ik samen met Hans Hamann en Richard Buyserd, als één van de drie musketiers, de strijd aanbonden tegen het tandbederf in deze regio. Langedijk, toen nog letterlijk vier gaten op een rijtje; Sint Pancras was nog zelfstandig en werd ‘gevuld’ door Peter Bakker. Langedijk had een tandeloze grijns, op z’n best die van een boer met kiespijn.

Langedijk kan weer lachen. De verbetering in kwaliteit van de tandheelkunde hield gelijke tred met de groei van de gemeente. De mondhygiëniste deed haar intrede, ons zwoegen werd beloond met een hoge saneringsgraad op een kwalitatief uitstekend niveau. Langedijk kon weer lachen, nu met een innemende glimlach, hagelwit en bij voorkeur fraai gereguleerd.

Hulp van Jos Deurloo. In het nieuwe millennium staat tandheelkundig Nederland onder druk. Reden: een groeiend tekort aan tandartsen. Met het klimmen der jaren nam mijn werkdruk toe, mijn veerkracht af. Hulp was geboden om ook in de toekomst de kwaliteit veilig te stellen. Nooit had ik kunnen vermoeden dat deze hulp zou komen van iemand die 25 jaar geleden als 2 jarig kereltje mijn praktijk kwam binnenstappen voor zijn eerste controle: Jos Deurloo.

Praktijk wordt maatschap. Met zijn inbreng (talent, veerkracht, humor en een gezonde dosis zelfspot) maakte hij zich onmisbaar in het team, sterker nog, onze samenwerking groeide uit tot een maatschap waarin wij evenredig vertegenwoordigd waren.

Verhuizing in 2006. De praktijk, aanvankelijk gevestigd op de Lindenlaan in Zuid-Scharwoude, groeide uit zijn jasje. In november 2006 ging voor Jos en mij een grote droom in vervulling; sinds die tijd werken wij in de prachtige praktijk zoals u die nu kent op Kokkel 22 te Noord-Scharwoude: De kiezel, centrum voor tandheelkunde.

Verbouwing 2020. De praktijk is na bijna 15 jaar uit zijn jasje gegroeid, en daarom gaan we in augustus 2020 beginnen met een uitbouw aan de achterkant. Er komen drie behandelkamers bij, waar vooral de mondhygiënistes en preventie assistentes gaan werken. Ook komt er een verdieping op, hier komen kantoorruimte, de kantine, kleedkamers en een lesruimte.

Implantologie. Jos Deurloo is, als implantoloog, specialist op het gebied van implantaten. Veel andere tandartsen in de regio maken gebruik van zijn kennis en kunde op dit terrein door patiënten door te verwijzen naar De kiezel. Elders op de website kunt u meer lezen over implantologie.

Wij zijn blij dat de tandheelkundige gezondheidszorg in Langedijk een hoog peil heeft bereikt en dat De kiezel daar substantieel aan mag bijdragen.

Sinds april 2022 wordt het management gevoerd door Jos Deurloo, de praktijkeigenaar, met Mieke Deurloo, Jeanny Dol.