Neus lippen plooi

Vermoeid uiterlijk. Een neus lippenplooi is de lijn die van de zijkant van uw neus naar de lippen loopt. Deze lijn wordt door veel mensen als vervelend ervaren. De neus lippenplooi kan een vermoeid uiterlijk veroorzaken. Veranderingen in het gezicht hebben vooral te maken met het afnemen van volume in het gezicht.

Afname hyaluronzuur en collageen. Zo zijn de vetcompartimenten op uw jukbeenderen erg zwaar. Naarmate u ouder wordt, zal uw huid slapper worden met als gevolg de bekende neus-lippen plooi en de hamsterwangetjes. Zwaartekracht speelt hierin een rol, maar ook de afname van hyaluronzuur, collageen en elastine.

Neuslippenplooi-300x87

Oorzaken neus-lippen plooi

Een diepe neus-lippen plooi wordt veroorzaakt door een aantal factoren. Sommige kan je beïnvloeden en sommige niet.

Leeftijd. De ouder wordende huid is steeds minder rekbaar en raakt kwetsbaarder. Je huid maakt steeds minder natuurlijke oliën aan waardoor hij steeds droger en gerimpelder wordt. Er is ook steeds minder vet in de diepe lagen van je huid naarmate je ouder wordt. Dit geeft een losse, slappe huid die minder bestand is tegen de zwaartekracht en gaat hangen. Daarnaast neemt ook het botweefsel af dat steun aan het gezicht geeft. Hierdoor kunnen er ook zichtbare rimpels ontstaan en ontstaat een ingevallen gezicht.

Blootstelling aan ultraviolet licht. Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolet licht. Ultraviolet licht versnelt de huidveroudering en is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering. Ultraviolet licht breekt het bindweefsel van de huid af. Het bindweefsel van de huid bestaat uit collageen en elastine vezels en is vooral te vinden in de diepe lagen van de huid. Zonder de ondersteuning van het bindweefsel verliest de huid zijn kracht en elasticiteit.

Roken. Roken versnelt het verouderingsproces en draagt daardoor sterk bij aan de vorming van rimpels. Dit gebeurt onder andere doordat roken de bloedtoevoer naar de huid vermindert.

Gezichtsexpressie. Gezichtsbewegingen of gezichtsuitdrukkingen, zoals fronsen en lachen, zorgen voor fijne lijntjes en rimpels. Elke keer als een gezichtsspier wordt bewogen ontstaat er een groeve onder de huid. De ouder wordende huid verliest zijn flexibiliteit en is na een tijdje niet meer in staat om de vouw glad te strijken. De gezichtsrimpels zijn dan permanent geworden in je gezicht.

De behandeling

Als u de neus lippenplooi vervelend of ontsierend vindt, dan kunt u besluiten om deze te laten verwijderen. Hiervoor is niet altijd een chirurgische ingreep nodig. De kiezel biedt verschillende behandelingen aan voor het verwijderen van rimpels. Zo kunt u bij één van onze tandartsen een botuline toxine (“botox”) behandeling krijgen of uw neus-lippen plooi wordt gevuld met fillers. Welke behandeling het beste bij u past kunt alleen u bepalen. De tandarts van De kiezel geeft u wel altijd duidelijk advies. Tijdens een consult bespreekt de tandarts uw klachten en neemt hij de behandelingen met u door.

Met een hyaluronzuur filler is de dieper wordende neus-lippen plooi zodanig te verzachten dat hij niet meer de aandacht naar zich toetrekt. Afhankelijk van de diepte van de plooi en uw huidstructuur zal voor een dikkere of dunnere gel gekozen worden. Met een aantal prikjes wordt de hyaluronzuur onder en in de plooi gelegd zodat er een natuurlijke en frissere uitstraling ontstaat. Mede afhankelijk van de gekozen gel zal het resultaat één tot anderhalf jaar zichtbaar blijven.

Consult voor een neus-lippen plooi

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? En wilt u kennis maken met de esthetische behandelingen van De kiezel? Vraag dan een geheel vrijblijvend en gratis consult aan.

Tijdens het gesprek kunt aan aangeven wat uw wensen zijn. De tandarts zal uw huid beoordelen en aangeven welke behandeling bij u past. Ook worden alle aspecten van een behandeling besproken. U kunt vervolgens een weloverwogen keuze maken.

Maak een afspraak bij De kiezel in Noord-Scharwoude