Het team van De kiezel

In ons centrum werkt een team van verschillende tandartsen. Naast algemene tandheelkunde heeft iedere tandarts een eigen aandachtsgebied. Door welke tandarts u behandeld wordt, is afhankelijk van uw wens, uw hulpvraag en de werkdag.

Bekijk ons hele team

Lodewijk Boellaard

Tandarts BIG 69020053802

Lodewijk is sinds de eerste lockdown niet meer in de praktijk in verband met zijn eigen kwetsbare gezondheid. Wij hopen dat, als corona onder controle is, hij terugkeert bij ons als tandarts.

Eind 1978 startte Lodewijk zijn solopraktijk in Zuid-Scharwoude. In die tijd was er voor veel mensen in Langedijk door gebrek aan tandartsen geen tandheelkundige hulp beschikbaar, met rampzalige gevolgen voor het gebit. Hij startte een eenzame missie tegen tandbederf en ziek tandvlees.

Gelukkig kwam er steeds meer hulp; de mondhygiëniste, preventie assistentes, nieuwe collega’s, betere behandelmethoden…… en, sinds 2006, samen met Jos Deurloo opgericht, een nieuwe praktijk: De kiezel.
Nu, ruim veertig jaar en miljoenen behandelingen later, kijkt Lodewijk tevreden terug. De tandheelkundige zorg in Langedijk heeft een hoog niveau bereikt. Van stoppen wil hij nog niet weten:
‘Ik zou de klanten en collega’s teveel missen. Hoewel ik als 65-plusser aan mijn beperkingen moet toegeven, heb ik het gevoel dat ik nog een bescheiden ’steentje’ kan bijdragen. Zolang mij dat gegund wordt, ga ik door.’