Nascholing dit najaar

Het is gebruikelijk in de tandheelkunde om nascholing te volgen om de vakkennis up-to-date te houden. Alle tandartsen ingeschreven in het KRT (kwaliteitsregister tandheelkunde) zijn de verplichting aangegaan om regelmatig bij- en nascholing te volgen.

Tandarts Jos Deurloo heeft begin november zich verder bekwaamd in de aangezichtscosmetiek. Bij cosmetisch arts Tom van Eijk heeft hij samen met een patiënte uit de praktijk een middag aanvullende training gehad voor huidverbeterenVFLde behandeling. Deze behandeling wordt in de media ook wel de ‘vampire-facelift’ genoemd, omdat van de patiënte bloed wordt afgenomen ten behoeve van  PRP (de voorloper van de in de Kiezel gebruikte PRF). De patiënte is erg tevreden met het resultaat en is net als tandarts Deurloo razend enthousiast met eenvoud en de pijnloze behandeling. “Als ik wist dat het zo eenvoudig gedaan werd, had ik het veel eerder gedaan!”

Zowel tandarts Gouw als tandarts Deurloo zijn naar het najaarscongres van de NVOI geweest. Dit jaar in de Beurs van Berlage werd door verschillende sprekers enthousiast gesproken over het thema ACTIE=REACTIE. De NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie) organiseert twee keer per jaar een congres over de hoofd en bijzaken in de implantologie. De nieuwste protocollen voor het voorkomen van Kaakbotnecrose (MRONJ) werden besproken en natuurlijk kwamen ook de nieuwe anticoagulantia aan bod, de zogenaamde DOACs. Uiteindelijk bleek dat in de kiezel al langer de correcte protocollen worden gehanteerd en is dat goed te weten.

Tandarts Tesselaar heeft zich dit najaar nageschoold in het vervaardigen van composietschildjes op de voortanden. Daarvoor heeft zij een dag lezingen gevolgd van Marco Gresnigt, Bart Beekmans en Martha Ilik.

Daarnaast heeft zij zich gericht op de wortelkanaalbehandeling. Zo heeft zij geleerd om de behandelmicroscoop, welke reeds aanwezig is in de praktijk, te gebruiken. Bij de gecompliceerde wortelkanaalbehandeling zal dit van evidente waarde zijn. Ook gaat zij het najaarscongres van de nvve (vereniging voor wortelkanaalbehandelingen) volgen, waarbij stil gestaan wordt wat nu de beste afsluiting is van een wortelkanaal behandeling.

In het kader van een brede interesse heeft zij de thematour van het NVT bijgewoond met tandarts Veltman. Deze thematour, met als onderwerp orthodontie (beugels), had als doel patiënten beter door te kunnen verwijzen naar collega Veltman.

Naast de nascholing van tandartsen, wordt er ook door de assistentes veel bijgeleerd. Marianne en Mary hebben de OpenHuis dagen van Henry Schein bezocht samen met Kira, de praktijkmanager. Daar hebben ze verschillende workshops gevolgd.

Ook Madelon is bezig met nascholing. Zij volgt een opleiding voor preventie assistente en is daarvoor enkele zaterdagen op pad voor de theorie en praktijk. We gaan ervan uit dat ze nog voor de kerst het diploma voor preventieassistente haalt.