Wist u dat…

image001-3
…een gezonde mond veel belangrijker is dan u denkt. U praat, eet, lacht en zoent niet alleen met uw mond. Uw mond vertelt u ook veel over hoe het met uw gezondheid is gesteld. Helaas raakt mondzorg bij ouderen makkelijk op de achtergrond. Waardoor ongemerkt serieuze klachten ontstaan. Daar willen wij graag iets aan doen en daarom nodigen wij u als oudere uit voor een gratis speekseltest en mondcheck bij ons in De kiezel, centrum voor tandheelkunde.
Bent u ouder dan 60 jaar, woont u in de gemeente Langedijk/Heerhugowaard en gaat u niet meer regelmatig naar de tandarts? Kom op de Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober tussen 15.00-17.00 uur, naar De kiezel. U bent van harte welkom voor een gratis PerioSafe speekseltest, mondcheck en poetsinstructie (kaart)! Er staat een kopje koffie of thee met wat lekkers voor u klaar. U kunt zich van te voren telefonisch aanmelden, maar zo binnenlopen is ook goed.
Met een gezonde mond kunt u beter eten, ziet u er verzorgder uit en heeft u een frissere adem. En: goede mondzorg is een investering in uw algehele gezondheid! Want een matige tot slechte mondgezondheid kan leiden tot pijn in de mond waardoor het eten moeilijker gaat, voedingstekorten ontstaan en zelfs ziekten optreden zoals diabetes, longontsteking of hart- en vaatziekten. Maar een gezonde mond is ook in sociaal opzicht van belang. Want door een onfrisse adem kunnen de sociale contacten verminderen. De kiezel, centrum voor tandheelkunde wil met het uitnodigen van 60plussers voor een gratis speekseltesten mondcheck zorgen voor meer bewustzijn rondom de mondgezondheid van ouderen. Want hoe gezonder de mond, hoe beter het leven.
Tot 2 oktober!