Implantoloog Jos Deurloo bij Trabecular Metal Summit

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

TM summit Grouppicture2
TM Summit Groepsfoto

Op 25 en 26 september 2015 werd in Stockholm Zweden de vierde jaarlijkse Trabecular Metal Implant
meeting georganiseerd. Hierbij komen uit de Verenigde Staten en Europa vooraanstaande implantologen en onderzoeker samen om kennis te delen (sharing clinical best practice). Er worden onderzoeken gepresenteerd over dit speciale type implantaat (TMT=trabecular metal), nieuwe toepassingen besproken en verbeteringen aan het implantaat voorgesteld. Jos Deurloo (achterste rij links) was door Zimmer-Biomet uitgenodigd om ook enkele casus te laten zien. Het is een bijzondere casus geworden waarbij een falend implantaat wordt verwijderd, een trabecular metal implantaat wordt geplaatst met gelijktijdige botaugmentatie met groeifactoren (Platelet Rich Fibrine= een autoloog bloedplaatjes concentraat). Tijdens deze chirurgische ingreep wordt ook afgedrukt voor de kroon. Drie weken later is de kroon op het implantaat geplaatst. Het is binnen drie weken gelukt om van een implantaat met complicaties, naar een implantaat met complimenten te komen.

Andere onderzoekers presenteerden over bijzondere patientengroepen met bijvoorbeeld bestraling van het aangezicht in de voorgeschiedenis (slechte wondgenezing door verminderde bloedvatingroei) of kaakherstel operaties in combinatie met trabecular metal implantaten bij patiënten die een stuk kaakwal missen ten gevolge van een tumor.

Voor Jos Deurloo en dus ook De kiezel, centrum voor tandheelkunde is het een mooie gelegenheid om ook deel te nemen aan verschillende studies in Spanje, Italie, Duitsland of Verenigde Staten. De patiënten van De kiezel kunnen in de bestaande onderzoeksopzet behandeld worden. Bijnamen van dit speciale implantaat zijn ook al genoemd: “the rescue implant, when and where others fail”
[/av_textblock]

[av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=”]