Implantologie

Wenst u een duurzame en stevige oplossing voor uw kiezen om uw kauwfunctie te verbeteren? Of wenst u een perfect passende kroon met mooi aansluitend tandvlees voor een van uw tanden? Dan kan een implantaat de juiste oplossing zijn. Overleg dit met uw tandarts.

Door implantologie bij De kiezel is veel mogelijk voor uw uiterlijk!

Implantaat door Jos Deurloo

Uw gebit bepaalt uw uiterlijk. Het gebit blijft een onderwerp dat constant bekeken en besproken wordt. Allereerst komt dit omdat het gebit behoort bij het uiterlijk van de mens. Een goed gebit zorgt er al voor dat het uiterlijk van iemand als positief wordt ervaren. Dit heeft vaak ook een positief effect op de opvatting die mensen van een persoon hebben. Een slecht gebit kan ervoor zorgen dat mensen zelfs een negatief vooroordeel over een persoon vormen.

Uw gebit kan een bron zijn van irritaties. Het gebit wordt ook belangrijk als het niet goed functioneert, bijvoorbeeld als kauwen of bijten niet meer probleem- en pijnloos gaat. Deze irritaties kunnen ontstaan als er gaatjes in het gebit zijn of als er tanden afgebroken zijn of ontbreken.

Implantaten als oplossing voor uw gebit

Implantaten kunnen de oplossing voor uiterlijke problemen of irritaties met uw gebit zijn. Om de problemen te verhelpen moeten kunsttanden zoals een kroon, brug of overkapping prothese geplaatst worden, op een solide basis. Dit kan een bijgeslepen tand zijn, die afgebroken was en daarom vervangen moest worden, maar het kan ook een implantaat zijn.

Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot geschroefd wordt. Het implantaat zal de functie van een natuurlijke wortel overnemen en vormt zo een solide basis voor kroon, brug of overkapping prothese.

Implantaten worden van titanium gemaakt. Op de implantaten wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Een implantaat is een vervanging voor de natuurlijke wortel die in het kaakbot vastgegroeid is en uw tanden en kiezen op hun plaats houden.

Een los kunstgebit leidt tot botafbraak. Wanneer uw tanden of kiezen afgebroken zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen ze vervangen worden door een kroon of kunstgebit. Om een kroon of zelfs een heel kunstgebit te plaatsen, is een implantaat de beste oplossing. Als een wortel beschadigd is door de afgebroken tand of kies, kan uw kaakbot in de loop van de jaren slinken. Dat slinken gebeurt ook bij een los kunstgebit. Door deze botafbraak bij een los kunstgebit zal uw gezicht ingrijpend veranderen.

Behoud van uw kaaklijn. Door jarenlange praktijkervaring, ondersteund door klinisch onderzoek, is aangetoond dat titanium kunstwortels goed door het bot worden geaccepteerd en door botaangroei als het ware één geheel met de kaak gaan vormen. Hierdoor zal uw kaak minder slinken en zal de vorm van uw gezicht niet veranderen. U behoudt uw kaaklijn en daarmee uw uiterlijk.

Implantaten voelen natuurlijk aan. Met implantaten voelen uw tanden en kiezen als natuurlijk aan en behouden de kracht en sterkte die ze altijd hebben gehad. Implantaten helpen u met zelfvertrouwen door te gaan in het dagelijkse leven.

Inmiddels worden implantaten al 30 jaar toegepast in de tandheelkunde

Verschillende implantaten Jos Deurloo

Welk type implantaat

Als u een gebitsprobleem heeft, kunt u kiezen tussen:

Elk gebitsprobleem kent een traditionele en een moderne oplossing. Traditioneel is bijvoorbeeld het plaatsen van een enkele kroon op de bestaande bijgeslepen tand of wortel. Meerdere tanden worden vervangen door een brug, die wordt vastgezet op bestaande bijgeslepen tanden. Een los kunstgebit is ook een traditionele oplossing ter vervanging van alle tanden.

De moderne oplossing is het plaatsen van implantaten, waarop één of meer kronen, bruggen of een kunstgebit vastgezet worden.

Implantaten zijn gemaakt van titanium, een metaal dat goed verdragen wordt door het lichaam. Kunstheupen worden bijvoorbeeld ook gemaakt van dit materiaal. Een implantaat is ongeveer zo groot als een echte tand- of kieswortel: een lengte van 8 tot 16 mm, een diameter van 3 tot 5,7 mm.

Kosten en vergoeding implantaten. De kosten van implantaten zijn afhankelijk van het aantal implantaten en de opbouw. In sommige gevallen worden implantaten vergoed door de zorgverzekeraar. Lees verder …

Wanneer een gebitsimplantaat?

Als u één of zelfs al uw tanden en kiezen mist en weer ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten wat u lekker vindt, dan zijn implantaten dé oplossing voor u. Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak geschroefd wordt en in het kaakbot vastgroeit. Na het vastgroeien kan het implantaat opgebouwd worden met een kroon of brug, of kan het dienen als steun voor een gebitsprothese.

Ongelukken bij sport, thuis of het werk. Door ons drukke en actieve leven worden risico’s steeds groter. Sporten is gezond, leuk, uitdagend en gezellig. Maar het brengt soms ook risico’s met zich mee; de iets te ver doorgaande swing bij het golfen, de hockeybal, de elleboog bij het voetballen of squashen. Daarnaast vindt een groot gedeelte van de ongevallen in en om het huis plaats. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar heeft soms verstrekkende gevolgen.

U mist tanden door natuurlijke slijtage. Tanden en kiezen slijten door dagelijks gebruik. Daarom missen ouderen meestal een of meerdere tanden en kiezen. En iedereen wil toch een volledig gebit?

Bestaande tanden mooier maken. Een zelfbewust persoon kan ook veel ongemak, ontevredenheid en onzekerheid ervaren door een imperfectie aan het gebit. Een recent of in het verleden ontstane probleem met het gebit kan veel ellende veroorzaken. Zogenaamde esthetische redenen (gericht  op het uiterlijk) kunnen aanleiding zijn om voor een implantaat te kiezen.

Implantaten door Jos Deurloo

Implantoloog Jos Deurloo

Implanteren in De kiezel gebeurt door implantoloog Jos Deurloo. Jos is tandarts met een aanvullende opleiding implantologie. Hij is sinds 2003 actief met implantologie. Jos is tevens docent bij de postdoctorale implantologie opleiding aan tandartsen bij Implacademy.

Verwijzing door tandartsen. In De kiezel worden veel patiënten uit de wijde omgeving behandeld, die door hun tandarts verwezen zijn voor implantaten. Jos Deurloo verzorgt ook scholing over implantologie voor verwijzende tandartsen.

Jos Deurloo is aangesloten bij de NVOI, de wetenschappelijke vereniging van implantologen.

NVOI

Maak een afspraak bij De kiezel in Noord-Scharwoude